Scheermessen

Scheermessen  zie je overal op het Nederlandse strand, vaak zonder inhoud.

In de  Supermarkt of Viswinkels kom je ze echt hoogst zelden tegen, en dat is apart, want ze kunnen lekker zijn, mits je ze goed klaarmaakt!

Men nemen een bundel scheermessen en spoel ze goed af in stromend water, ze kunnen veel zand bevatten.

Verhit een koekenpan met extra vergine olijfolie en doe de schelpen erin, deksel erop, na 4-5 minuten zijn ze open.

Haal de scheermessen eruit.

Voor de sauce heb je 1   sjalotje fijngesneden en laat zacht worden in olijfolie extra vergine daarna 1 grote rijpe tomaat zonder schil en  pitjes, snijd deze fijn, en doe in de pan en laat zacht worden tezamen met 3 eetlepels citroensap.

Doe de sauce over de scheermessen, voeg nog wat zout, peper en basilicum toe.

Lekker met Somsis seleccion Blanca,

Salut y Bon profit!

 

Somsis Seleccio Blanco

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *